Logg inn Prøv gratis i 30 dager

Hvordan bokføre salg fra Kajabi i Fiken

Mange velger å bokføre alle salg fra Kajabi/Stripe samlet per måned i Fiken. Det er veldig enkelt, du trenger bare å laste ned en månedsrapport fra Stripe og bruker den som grunnlag i en "fri postering". Men, i følge Fiken er ikke dette lov. Du skal registrere alle salg for seg, og det må gjøres samme dag som salget skjer.

Her er en video som beskriver hvordan du skal bokføre salg fra Kajabi i Fiken. De tar utgangspunkt i Vipps, men prosessen er lik for Stripe og Klarna også:

Du må altså registrere salgene i 2 omganger:

  1. Først skal betalingen fra kunden registreres som en kontantfaktura/kvittering med innbetaling til Stripe/Vipps/Klarna-kontoen i Fiken. Dette må gjøre enkeltvis for hvert salg, samme dag som salget skjer. Dette steget kan automatiseres med Edpay. Se fremgangsmåte under.
  2. Etterpå registrerer du overføringen fra kontoen i steg 1 til bankkontoen din og trekker fra gebyret (betalingsoppgjør). Dette kan du for eksempel gjøre månedlig eller per termin. Dette steget kan automatiseres med Stripe og Klarna direkte i Fiken. Dette steget i seg selv tar ikke så lang tid, men hvorfor ikke automatisere det så du slipper å tenke på det (og i tillegg er det en gratis integrasjon fra Fiken).

 

Slik lager du en kontantfaktura i Fiken

  1. Trykk på "Jeg har solgt noe" (eventuelt Salg - Ny faktura):
  2. Ved siden av "Ny faktura" velger du "Kvittering (kontantfaktura)" fra nedtrekksmenyen: 
  3. Velg hvilken konto kunden betalte til. Her skal du ha en konto for hver betalingstjeneste du bruker, for eksempel Stripe, Klarna eller Vipps: 
  4. Legg inn kunde, produkt og pris på vanlig måte, og trykk opprett kvittering. 

 

Dette kan bli mye administrering om du har mange salg. Som nevnt kan du automatisere alt dette med Edpay. Med Edpay vil alle salg blir bokført automatisk med riktig produkt og MVA-sats. Les mer om dette her.

Har du spørsmål? Send gjerne en mail til [email protected].

Close

80% ferdig

Start prosessen i dag!

Fyll ut navn og epost under, så hjelper jeg deg med å ta i bruk Vipps.